JESTE LI ČULI ZA...

Šmudlini po ovom receptu uvijek ispadnu lagani i prozračni, a najbolji su uz domaću marmeladu

 Darko Tomas/
Riječ je zapravo o varijanti kaiserschmarrna recept za koji smo dobili u međimurskoj vinariji Dvanajščak-Kozol

Za dvije porcije će vam trebati:

3 jaja

2-3 žlice šećera

150 - 180 g brašna

oko 150 ml mlijeka

1-2 žlice maslaca za pečenje

Priprema:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i bjelanjke istucite u snijeg. U posudi sjedinite žumanjke i šećer, dodajte mlijeko tako da dobijete smjesu nalik onoj za palačinke, pomiješajte, a zatim dodajte i brašno. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i lagano umiješajte. Smjesa mora biti prozračna. Na tavi otopite žlicu maslaca i dodajte pola smjese. Pecite dok s donje strane ne poprimi boju, okrenite i pomoću silikonske špatule ili kuhače razlomite na komadiće. Pecite još minutu pa prebacite na tanjur. Poslužite uz šećer u prahu i domaću marmeladu.

image
Darko Tomas/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 17:43