U MINI IZDANJU

Sočan kuglof može biti i ljetna slastica ako ga napunite brzom čokoladnom kremom i malinama

 Berislava Picek/Cropix/
Naša Slavica Šagolj napravila je meke i sočne mini kuglofe pa ih poslužila uz čokoladnu kremu i maline

Za biskvit će vam trebati:

4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mlijeka
50 ml kokosova ulja
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
korica jednog limuna
prstohvat cimeta
prstohvat svježeg đumbira

Za kremu:

150 g čokolade za kuhanje
70 ml vrhnja za šlag
50 g omekšalog maslaca
1 žlica arome vanilije
maline

Priprema:

Od sastojaka za biskvit izmiksajte pjenastu smjesu koju rasporedite u prethodno namašćene i pobrašnjene kalupe za mini kuglof. Pecite oko 18 minuta na 175 stupnjeva Celzijevih. Pečene izvadite iz kalupa i pustite da se hlade. U međuvremenu pripremite kremu. Na pari otopite čokoladu, maknite s vatre te postupno dodajte vrhnje za šlag. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pustite da se ohladi. U ohlađeno dodajte omekšali maslac pa sve dobro smiksajte. Napunite kre - mom sredinu kolača te ukrasite malinama.

image
Berislava Picek/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 13:09