Za biskvit će vam trebati:
4 jaja
100 g šećera
1 vanilin šećer
150 ml mlijeka
50 ml kokosova ulja
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
korica jednog limuna
prstohvat cimeta
prstohvat svježeg đumbira
Za kremu:
150 g čokolade za kuhanje
70 ml vrhnja za šlag
50 g omekšalog maslaca
1 žlica arome vanilije
maline
Priprema:
Od sastojaka za biskvit izmiksajte pjenastu smjesu koju rasporedite u prethodno namašćene i pobrašnjene kalupe za mini kuglof. Pecite oko 18 minuta na 175 stupnjeva Celzijevih. Pečene izvadite iz kalupa i pustite da se hlade. U međuvremenu pripremite kremu. Na pari otopite čokoladu, maknite s vatre te postupno dodajte vrhnje za šlag. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Pustite da se ohladi. U ohlađeno dodajte omekšali maslac pa sve dobro smiksajte. Napunite kre - mom sredinu kolača te ukrasite malinama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....