Trebat će vam:
1 veći lungić
5 režnjeva češnjaka
2 grančice ružmarina
3 grančice timijana
2 žlice meda
2 žlice senfa
4 žlice maslinova ulja
sol i papar
1 - 2 kg krumpira
Priprema:
U posudici pomiješajte med, senf, sol, papar i maslinovo ulje pa dobivenom smjesom dobro natrljajte komad mesa. Pustite da stoji nekoliko sati ili preko noći u hladnjaku. Krumpir dobro operite i, ako je potrebno, prepolovite pa ubacite u posudu za pečenje. Trebali biste imati manje komade kojima nije potrebna preduga termička obrada. Dodajte mu malo maslinova ulja i soli te dobro protresite kako bi se krumpiri obložili sa svih strana. U sredini napravite mjesta pa dodajte meso. U posudu ubacite i grančice timijana, cijele režnjeve češnjaka i ružmarin. Pecite poklopljeno 30 minuta na 170 °C, a zatim otklopite i pecite još 20-ak minuta na 200 °C. Vrijeme pečenja možete prilagoditi i veličini komada mesa. Poslužite uz zdjelu salate.