Trebat će vam:
1 kg mljevene junetine s oko 20 posto masnoće
sol i papar
Dodaci:
5 žlica majoneze
2 žličice senfa
1 žlica meda
1 žličica srirache ili drugog ljutog umaka
krastavci
3 ljutike
prstohvat šećera
100 g slanine
salata i drugo povrće
Priprema:
Meso začinite, oblikujte u polpete i ispecite na grilu ili roštilju. Dok se meso peče, napravite umak tako da pomiješate majonezu, senf, med i ljuti umak. Na dobro zagrijanoj zasebnoj tavi bez ulja ili druge masnoće ispecite slaninu. Pecite oko dvije minute s jedne i pola minute s druge strane kako biste dobili hrskavu slaninu. Kad je gotovo, na istoj masnoći pirjajte na kolutiće nasjeckanu ljutiku kojoj ste dodali prstohvat šećera. Pustite da poprimi zlatnu boju pa maknite s vatre. Burgere složite tako da pecivo najprije kratko tostirate, premažite umakom, dodajte meso, krastavce, luk i slaninu, a zatim i svježe povrće po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....