Trebat će vam:
500 g otkoštene piletine
2 mrkve
1 manji komad celera
200 ml umaka od rajčice
1 šaka svježeg bosiljka i origana
2 grančice timijana
150 ml vina
temeljac
kore za lazanje
mozzarella
maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Piletinu najprije nasjeckajte na sitno. Na maslinovom ulju pirjajte luk, dodajte protisnuti češnjak, a zatim i piletinu. Dobro je zapecite sa svih strana. Zatim dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer i pirjajte oko pet minuta. Dodajte bosiljak, origano i timijan, sol i papar. Dodajte i vino pa pustite da se krčka dok alkohol ne ispari. Dodajte umak od rajčice i temeljac po potrebi. Kuhajte oko 20 minuta. Malo umaka svakako stavite na dno vatrostalne posude, na to stavite red kora za lazanje, a na njih zatim dodajte veću količinu piletine. Na piletinu stavite mozzarellu i ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sve kore, umak i sir. Malo mozzarelle svakako ostavite za posipanje po vrhu, ona mora biti zadnje što ćete staviti na lazanje. Pecite u pećnici oko 40 minuta na 190 stupnjeva. Zadnjih 5 minuta pojačajte na 200 i dodatno zapecite.