PROBAJ OVO

Sočne pečene rajčice s ljetnim začinima u kremastom bijelom umaku po receptu Slavice Šagolj

 Berislava Picek/Cropix
Slavica Šagolj napravila je šest recepata s rajčicama savršene za kasno ljeto

350 g cherry rajčica
maslinovo ulje
prstohvat šećera
2- 3 češnja češnjaka
svježi origano
svježi timijan
korica pola limuna
sol i papar
prstohvat chilli pahuljica

Za umak:

250 g čvrstog jogurta
150 g milerama
sol

U zdjelu u kojoj ćete servirati jelo stavite jogurt, mileram i sol po želji pa sve dobro promiješajte i stavite u hladnjak. U manji lim za pečenje stavite oprane i očišćene mini rajčice. Obilno ih pokapajte maslinovim uljem. Dodajte malo soli, prstohvat šećera, svježe začine, koricu limuna i čili pahuljice. Sve dobro promiješajte i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu. Pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva. Bitno je da rajčica omekša i kratko se ispeče. Lim izvadite iz pećnice i pustite da se rajčice ohlade. Izvadite zdjelu s umakom od milerama i jogurta iz hladnjaka, po sredini rasporedite pečene rajčice s njihovim aromatičnim sokom. Poslužite uz prepečeni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 06:17