Trebat će vam:
500 g svinjske vratine
500 g pilećeg filea
1 veći luk
1 crvena paprila
1 zelena paprika
10 dkg pancete
2 žlice senfa
maslinovo ulje
1 dl bijelog vina
4-5 listića kadulje
1 kg patlidžana
4 češnja češnjaka
žlica sezama
aceto balsamico
sol i papar
Priprema:
Meso, luk, paprike i pancetu izrežite na kockice. Meso marinirajte koristeći smjesu od senfa, maslinova ulja, bijelog vina, kadulje te soli i papra. Dok mesto stoji, patlidžane operite pa ih zarežite po dužini i staviti u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva dok ne omekšaju. Kada su patlidžani gotovi, žlicom odvojite meso od kože. U meso patlidžana dodajte maslinovo ulje, usitnjeni češnjak, sol, papar, aceto te blago poprženi sezam na tavi. Dobro zgnječite dok ne dobijete kremastu konzistenciju.
Marinirano meso redajte s povrćem na štapiće za ražnjiće te ih ispeći na grill tavi ili roštilju.
Poslužite s kremom od patlidžana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....