Trebat će vam:
200 g bijelog brašna od pira
3 žlice šećera
2 žličice sode bikarbone
1 žličica ekstrakta vanilije i cimeta
prstohvat soli
100 g sezonskog svježeg voća
60 ml rastopljenog kokosovog ulja ili maslaca
120 ml javorovog sirupa ili meda
200 ml Ekipa kombucha (Classic)
Priprema:
Prvo pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, začine, šećer, sodu bikarbonu i sol. Zatim dodajte izrezano voće i ponovo promiješajte. U istu posudu dodajte sve mokre sastojke: ulje, javorov sirup i na samom kraju kombuchu. Pomiješajte i premjestite u kalup za pečenje ili u kalupe za muffine. Pecite na 220˚C 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180˚C i pecite još 5-10 minuta. Izvadite iz pećnice i pričekajte nekoliko minuta da se ohladi prije posluživanja.
PROBAJ OVO!
Sočni slatki zalogaji od zdravog napitka: Voćni muffini od kombuche bez jaja
Ekipa koja stoji iza brenda Ekipa s nama je podijelila recept za muffine s kombuchom. Mi smo ih pripremili s jabukama
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....