RUČAK NEDJELJOM

Sočno, aromatično pečeno pile s limunom za koje će vam trebati nekoliko sastojaka

 Loooby
Dok je aromatično pile u pećnici, bacite se na pripremu priloga. Uz ovu kombinaciju odlično će se složiti pečeni krumpir

Trebat će vam:

1 pile
2 limuna
1 glavica češnjaka
100 g maslaca
sol, papar

Priprema:

Kožu na piletu zarežite na nekoliko različitih dijelova pa ispod nje ugurajte kockice maslaca. Kada ste potrošili sav maslac, pile dobro natrljajte soli. U unutrašnjost pileta stavite limun i prekrijte folijom. Glavicu češnjaka razlomite pa je rasporedite oko pileta. Pecite na 200 °C oko sat vremena, a zatim maknite foliju i pecite još 15 minuta na 220 °C kako bi poprimilo lijepu koricu. Poslužite uz pečeni krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 00:41