Trebat će vam:
200 g naribane tikve
1 veliko jaje
4 žlice brašna
2 žlice mlijeka
150 g na rezance naribanog parmezana
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
papar
prstohvat mljevenog čilija
ulje za prženje
Priprema:
Na ribež s manjim otvorom naribajte tikvu (sirovu ne treba biti termički obrađena) i parmezan. Bitno je da je u formi štapića. Stavite u dublju posudu, dodajte jaje, mlijeko i začine. Promiješajte te dodajte malo po malo brašna. Lagano sjedinite ručno, ne električnom miješalicom jer će se sastojci pretvoriti u kašu. Zagrijte ulje, žlicu nadjeva stavite te par minuta pecite s jedne i druge strane. Pečene popečke stavite na kuhinjski ručnik da upije višak masnoće. Popečke servirajte uz dodatak svježe naribanog parmezana i vlasca. Kao umak odličan je odabir slatki čili umak.