Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 600 g mljevenog junećeg mesa
- 1 jaje
- 1 luk
- 1-2 češnja češnjaka
- peršinov list
- sol, papar
- žemlja
- žlica krušnih mrvica
- malo timijana
- mljevena crvena paprika
- sol i papar
- Za umak:
- 2 konzerve pelata
- 2 češnjaka
- manji luk
- bosiljak, timijan i sol
- maslinovo ulje
- 400 g špageta
Priprema
1. korak
Za mesne okruglice pomiješajte sve sastojke, s time da luk prvo prodinstate pa ga ohlađenog dodate smjesi, a žemlju prethodno namočite u mlijeku i malo ocijedte. Oblikujte okruglice pa ih popecite sa svih strana u tavi na ulju.
2. korak
Za umak najprije prodinstajte luk pa dodajte narezane pelate te češnjak te kuhajte dok sva tekućina ne ispari i umak se ne ugusti. Dodajte sve začine pa dodajte okruglice. Skuhajte špagete.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....