Trebat će vam:
1-3 kg svinjske lopatice
2 žlice dimljene paprike
1 žlica soli
papar
timijan
lovorov list
ulje
drugi začini prema želji
200 ml temeljca
2 glavice luka
3-4 mrkve
5-6 režnjeva češnjaka
Priprema:
Meso dobro natrljajte soli, paprom i dimljenom paprikom. U posudi koja može i u pećnicu zagrijte ulje pa zapecite meso sa svih strana. Kada ste to napravili, dodajte luk i mrkvu koju ste narezali na veće komade. Ubacite i cijele režnjeve češnjaka. Pustite da se malo zapeče, a zatim dodajte temeljac, timijan, lovorov list i druge začine prema želji. Poklopite i na 150 stupnjeva pecite 2-3 sata, ovisno o veličini komada mesa, ili dok se meso ne počne raspadati. Posljednjih 30 minuta možete peći bez poklopca. Poslužite u sendviču ili uz prilog i umake prema želji.