BEZ PUNO TRUDA

Spremite sočni gulaš iz pećnice, omiljeni zimski klasik u novom ruhu

Ako tražite jednostavan, ali izuzetno ukusan obrok, gulaš iz pećnice idealan je izbor – aromatičan, mekan i topi se u ustima

Trebat će vam:
2 glavice luka
4 mrkve
1 veći komad celera
5 režnjeva češnjaka
500 g junetine
100 ml vina
500 ml vode ili mesnog temeljca
2 lovorova lista
1 žličica kumina
1 žlica koncentrata rajčice
2 žličice crvene paprike
nekoliko grančica timijana
ulje
maslac
sol i papar

Priprema:
U dubokoj posudi koja može i u pećnicu najprije na vatri zagrijte ulje. Dodajte potom veće komade junetine i pustite da se dobro zapeku sa svih strana. Dodajte na veće komade narezan luk, češnjak, mrkvu i celer. Njih također dobro zapecite. Dodajte lovorov list, kumin, timijan, koncentrat rajčice, crvenu papriku, sol i papar. Sve dobro pomiješajte, kuhajte minutu pa dodajte vino. Kuhačom s dna posude ostružite ostatke od zapečenog mesa, kuhajte 10-ak minuta pa podlijte vodom ili temeljcem. Pustite da zavrije. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite poklopljeno 2 sata. Na kraju otklopite, umiješajte maslac i poslužite uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 07:36