Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg srdela
- 20-25 dag crvenog luka
- 3-4 režnja češnjaka
- 1-2 lovora
- 3-4 listića kadulje
- malo ružmarina
- sol
- 1 limun
- 1 dcl ulja za prženje
Priprema
1. korak
Srdele očistite, izvadite im utrobu te ih dobro obrišite krpom. Posolite ih pa ispržite na vrelom ulju (još bolje je na gradelama) pa kad su gotove složite ih u staklenu ili keramičku zdjelu tako da glava jedne bude uz rep druge.
2. korak
U tavi se na maslinovu ulju na laganoj vatri zažuti narezani češnjak i luk, dodaju listići ružmarina, lovor, kadulja i sok jednog limuna. Kad provrije, prelijte tekućinu preko srdela i poklopite zdjelu. Srdele na “saor” su najbolje sutradan, a mogu trajati nekoliko dana.
Pripremio: Zlatko Gall
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....