Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 kg svježe srdele
- 3 žlice maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- vezica svježeg peršina
- krupna sol
- sok jednog limuna
Priprema
1. korak
Očistite srdele. Nasjeckajte češnjak i peršin pa ih pomiješajte s uljem i malo krupne soli. Smjesom dobro premažite srdele pa ih složite u vatrostalnu posudu.
2. korak
Prelijte ih ostatkom marinade, pa još po njima pokapajte limunov sok. U zagrijanoj pećnici (180 stupnjeva) pecite srdele 20-25 minuta.
3. korak
Za to vrijeme u slanoj vodi kuhajte povrće po izboru, brokulu, ćimulice, mladi kupus ili blitvu. Poslužite s pečenim srdelama.
4. korak
Savjet: Ako ste kupili krupnije srdele možete iskušati i ekstra aromatičnu verziju ovog jela. Trebat će vam veća količina suhih ili svježih trava po izboru. Recimo kombinacija ružmarina i origana.
5. korak
Kuglicu suhih začina smjestite u unutrašnjost trbuha svake srdele. Gurnite začine duboko prema glavi da ne ispadnu van. Izvana ribe začinite marinadom od ulja i češnjaka, i pecite prema receptu.
6. korak
U ovom slučaju ribama će najbolje pristajati vrlo neutralan prilog poput običnog kuhanog krumpira začinjenog krupnom solju i maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....