HRANA KOJA LJUBI PIVO

Štapići od mozzarella sira

 Getty Images/iStockphoto
Tko može odoljeti siru koji se besprijekorno topi u ustima?

Mozzarella je sir koji najbolji podnosi duboko prženje, a tradicija prženja tog sira traje još od Srednjeg vijeka. Iako nam je vrlo teško zamisliti išta od pohanog sira, stvar postaje još ukusnija kada ''rastezljive'' štapiće zalijete sa laganim i osvježavajućim pale aleom Varionice, English aleom Lab Barbe, a i San Servolo Indian pale ale će odlično pasati. Lakša piva svakako možete spojiti sa morskim plodovima, salatama i jednostavnim tjesteninama ukoliko pripremate romantičnu večeru, a ne meze za najbolja druženja.

Trebat će vam:

mozzarella (u kuglicama ili štapićima, po vašoj volji)
krušne mrvice
2 jaja
sol i papar
sušeni peršin
dva prstohvata češnjaka u granulama
brašno
ulje za prženje

Cheese sticks
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Kupite onoliko mozzarelle koliko zalogaja želite pripremiti. U zasebne tanjure odvojite brašno, mrvice i jaja za pohanje. Mozzarella sir posolite i popaprite, dodajte mu češnjak u granulama i peršin. Izmiješajte. Mozzarellu prvo uvaljajte u brašno zatim u jaja pa u mrvice. Ponovite postupak još jednom ako želite deblju i hrskaviju koricu. Pržite na dobro zagrijanom ulju par minuta, najbolje u fritezi. Poslužte s umakom od vrhnja i vlasca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 23:00