
Ako volite malo intenzivnije okuse đumbira i šljiva nemojte štedjeti na njemu. Kolač se vrlo jednostavno priprema, a ako ga prekrijete čuvate u prijanjajućoj foliji ili plastičnoj posudici mogao bi vam ostati tako sočan i nekoliko dana. Ovaj kolač može prilično dugo stajati, tako da, jednog kad ga napravite, imat ćete doručak za par dana.
Trebat će vam:
Za nadjev:
500 g šljiva 50 g šećera 2 žličice naribanog đumbira malo anisa 2 žlice meda 1 vanilin šećer 1 žličica cimeta |
Za tijesto:
120 g glatkog brašna 50 g šećera 1 vanilin šećer 2 vrećice praška za pecivo malo soli 250 ml mlijeka 125 g otopljenog maslaca |

Priprema:
Šljive prepolovite i odstranite im koštice. Dodajte im šećer, vanilin šećer, naribani đumbir, anis, med i cimet. Sve dobro promiješajte i pustite da odstoji 30 minuta. Za tijesto pomiješajte brašno sa šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i soli. Dodajte mlijeko i rastopljeni maslac. Sve dobro promiješajte. U namašćeni protvan stavite tijesto pa na njega poredajte šljive. Pecite sat vremena na 180 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....