Trebat će vam:
2 jaja
2 srednje tikvice
4 žlice brašna (bijelog, zobenog, slanutkovog...)
1 žličica praška za pecivo
začinsko bilje po želji (kopar, bosiljak, timijan...)
2 žlice ribanog sira po želji
tekućine po potrebi (mlijeko ili voda)
ulje
sol i papar
Priprema:
U većoj posudi najprije umutite jaja, dodajte na manje kockice nasjeckane tikvice i promiješajte. Dodajte ribani sir, brašno, prašak za pecivo, sol i papar te začinsko bilje ako ga koristite. Sve dobro promiješajte i po potrebi dodajte još tekućine. Trebali biste dobiti malo gušću smjesu od one za palačinke (s dodatkom tikvica). Na tavi zagrijte ulje i žlicom dodajte smjesu. Pecite 2-3 minute s jedne strane na srednjoj vatri, okrenite i pecite još toliko na drugoj strani. Poslužite uz umak po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....