SVE SASTOJKE VEĆ IMATE

Stižu prve tikvice i sezonu otvaramo slasnim, a tako jednostavnim popečcima

 Nellisyr/Getty Images
Popečke od tikvica možete poslužiti uz umak na bazi jogurta, uz konkretniji prilog kao što su, primjerice, riža ili heljda ili ih jednostavno upakirati u sendvič

Trebat će vam:

2 jaja

2 srednje tikvice

4 žlice brašna (bijelog, zobenog, slanutkovog...)

1 žličica praška za pecivo

začinsko bilje po želji (kopar, bosiljak, timijan...)

2 žlice ribanog sira po želji

tekućine po potrebi (mlijeko ili voda)

ulje

sol i papar

Priprema:

U većoj posudi najprije umutite jaja, dodajte na manje kockice nasjeckane tikvice i promiješajte. Dodajte ribani sir, brašno, prašak za pecivo, sol i papar te začinsko bilje ako ga koristite. Sve dobro promiješajte i po potrebi dodajte još tekućine. Trebali biste dobiti malo gušću smjesu od one za palačinke (s dodatkom tikvica). Na tavi zagrijte ulje i žlicom dodajte smjesu. Pecite 2-3 minute s jedne strane na srednjoj vatri, okrenite i pecite još toliko na drugoj strani. Poslužite uz umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. listopad 2024 17:08