JEDU NAM SE SOČNI BURGERI

ŠTO JE ROŠTILJ BEZ BURGERA? Peciva za burgere

 Mario Kučera
Roštiljanje je već odavno prestalo biti samo stvar izbora, već je postalo svojevrsni ritual u kojemu se odaje najsvetija počast dobrom komadu mesa.
500 g glatkog brašna
30 ml ulja
50 g maslaca
125 ml mlijeka
125 ml vode
pola jušne žlice suhog kvasca
pola jušne žlice soli
pola jušne žlice šećera
1 jaje
sjemenke sezama

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

U dublju posudu prosijati brašno te dodati suhi kvasac, sol i šećer. U lončiću zagrijati mlijeko, vodu i ulje te dodati jaje i pjenjačom sve spojiti. Mokru smjesu dodati suhoj i miješati dok se ne spoji. Kada je tijesto postane dovoljno kompaktno, prebacite ga na radno površinu i mijesite. Ostavite da odmori sat vremena na sobnoj temperaturi. Formirajte bule od 120 do 150 grama i položite ih na papir za pečenje. Premažite ih žumanjkom i pospite sezamom. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Nakon pečenja peciva prebacite na rešetku i premažite maslacem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 18:45