
500 g glatkog brašna 30 ml ulja 50 g maslaca 125 ml mlijeka 125 ml vode pola jušne žlice suhog kvasca pola jušne žlice soli pola jušne žlice šećera 1 jaje sjemenke sezama |

U dublju posudu prosijati brašno te dodati suhi kvasac, sol i šećer. U lončiću zagrijati mlijeko, vodu i ulje te dodati jaje i pjenjačom sve spojiti. Mokru smjesu dodati suhoj i miješati dok se ne spoji. Kada je tijesto postane dovoljno kompaktno, prebacite ga na radno površinu i mijesite. Ostavite da odmori sat vremena na sobnoj temperaturi. Formirajte bule od 120 do 150 grama i položite ih na papir za pečenje. Premažite ih žumanjkom i pospite sezamom. Pecite 20 minuta na 180 stupnjeva. Nakon pečenja peciva prebacite na rešetku i premažite maslacem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....