OMILJENI RUČAK

Što kažete na sočne mesne okruglice za ručak? Volimo im dodati i sir pa ih ubaciti u šalšu

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Najbolje se slažu uz tjesteninu i pire krumpir, ali dobra opcija može biti i riža ili neki drugi prilog po želji

Trebat će vam:

500 g mljevenog mesa

100 g naribanog sira

1 jaje

2-3 žlice krušnih mrvica

1 mali luk

2 češnja češnjaka

1 žličica suhog origana ili bosiljka

sol i svježe mljeveni crni papar

maslinovo ulje za prženje

Za šalšu:

400 g konzerviranih pelata ili nasjeckanih rajčica

1 mali luk

2 češnja češnjaka

1-2 žlice maslinovog ulja

1 žličica šećera

svježi bosiljak

sol i papar po ukusu

Priprema:

Pomiješajte mljeveno meso, sir, jaje, krušne mrvice, luk, češnjak, origano, sol i papar. Oblikujte okruglice od 3-4 cm. Pržite ih na maslinovom ulju dok ne postanu zlatno-smeđe (8-10 min), pa stavite na papirnati ubrus.

U istoj tavi pržite luk dok ne postane staklast, dodajte češnjak, zatim rajčice, šećer, bosiljak, sol i papar. Kuhajte šalšu 15-20 min. Dodajte okruglice i kuhajte još 5-10 min. Posipajte sirom i poslužite uz tjesteninu ili rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. studeni 2024 09:02