
Omlet s krumpirom i sirom
2 razmućena jaja 2 manja krumpira sol i papar 1 češanj ribanog češnjaka 2 žlice naribanog sira po želji 1 žlica maslaca |

Izmiješajte zajedno jaja, sol, papar, češnjak i sir. Rastopite maslac na tavici, dodajte krumpir narezan na tanke ploškice i pecite ga oko 10 minuta. Dodajte smjesu od jaja i pecite na laganoj vatri pet minuta sa svake strane.
Fritaja od špinata i cherry rajčica
1 žlica maslinovog ulja 2 šake mladog špinata 1 češanj češnjaka 8 listova bosiljka 5 jaja 5 cherry rajčica sol i papar |

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U tavi zagrijte malsinovo ulje. Na njega dodajte protisnuti češnjak i špinat. Pecite dok ne povene. Maknite tavu na stranu. Jaja umutite u zdjeli i dodajte im špinat i češnjak, bosiljak, sol i papar. Smjesu izlijte u tavu koju možete staviti u pećnicu ili vatrostalnu posudu. Dodajte prepolovljene cherry rajčice. Stavite u pećnicu i pecite oko 20 minuta.
Škotska jaja
8 jaja 450 g mljevene piletine 2 žličice soja umaka 2 žličice šećera 2 žličice rižinog octa pola žličice mljevenog papra 1 žličica naribanog đumbira 2 žlice brašna 120 g krušnih mrvica 2 žličice soli |

U velikoj posudi pustite vodu da provrije. Šest jaja stavite u vodu i kuhajte ih 5 minuta. U velikoj posudi pomiješajte piletinu, šećer, soja umak, rižin ocat i đumbir. U tri manje posude pripremite brašno, preostala dva jaja i krušne mrvice. Piletinu podijelite u osam jednakih dijelova. Kuhana jaja ogulite i omotajte ih mljevenom piletinom. Uvaljajte ih prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mrvice. Pržite ih u dubokom ulju 5-6 minuta dok ne poprime zlatnu boju.
Jaja u pecivu
3 peciva po želji 3 jaja sol i papar 3 listića šunke |

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pecivima odrežite vrh i izdubite sredinu. U pecivo stavite istrgane listiće šunke i po jedno jaje. Lagano ga posolite i popaprite. Poredajte peciva u protvan i pecite oko 10 minuta na 200 stupnjeva.
Bruschette s gljivama i jajima na oko
2 žlice maslaca 200 g gljiva po želji 1 češanj češnjaka 1 žlica sjeckane ljutike 5 šnita ciabatte 5 jaja sol i papar sjeckani vlasac |

Na maslac bacite nasjeckanu ljutiku. Mali ju prodinstajte i dodajte joj protisnuti češnjak. Dodajte gljive i dinstajte još kojih 5 minuta. Posolite i popaprite. Maknite ih s vatre sa strane. Šnite ciabatte poslažite po protvanu, lagano nauljite i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 5 minuta. Kada su pečene prođite po njima polovicom češnjaka. Na šnitice ciabatte stavite po žlicu dinstanih gljiva. Na malo maslaca ispecite jaja na oko i stavite ih na gljive. Posolite i popaprite te dodajte nasjeckani vlasac.
Fritaja s Chorizo kobasicom
1 mali luk 2 češnja češnjaka maslinovo ulje 150 g Chorizo kobasice šaka sjeckanog peršina 5 jaja sol i papar |

Sitno nasjeckajte luk i češnjak i prodinstajte ih na laganoj vatri. Chorizo kobasicu narežite na ploške i dodajte luku i češnjaku. Pržite dok joj se rubovi ne karameliziraju. U posebnoj posudi umutite jaja sa sjeckanim peršinom, soli i paprom. Dodajte u tavu. Pecite na laganoj vatri oko 10 minuta.
Špageti s češnjakom, majčinom dušicom i poširanim jajetom
500 g tjestenine 3/4 šalice maslinova ulja 8 režnjeva češnjaka 2 grančice majčine dušice jaja ovisno o broju osoba sol i papar |

Pristavite vodu za tjesteninu te je skuhajte prema uputama na pakiranju. U blender stavite ulje, sol i papar, češnjak i majčinu dušicu i miksajte dok ne dobijete mješavinu nalik pasti. Umak dodajte na toplu tjesteninu. Zagrijte veliku posudu vode i pustite neka proključa. Zatim smanjite vatru i napravite lagani vrtlog u sredini posude. Odmah ubacite jaje i pustite par minuta da bjelanjak potpuno pobijeli. Izvadite jaje i stavite ga na tanjur tople tjestenine. Lagano ga posolite i popaprite.
Sendvič sa Dijon umakom, šunkom, sirom i jajima
1 i pol žlica maslaca 1 žlica brašna 1 dcl mlijeka 1 žličica Dijon senfa svježe mljeveni muškatni oraščić 2 šnite kruha 2 šnite kuhane šunke 2 šnite sira po želji 2 jaja sol i svježe mljeveni papar |

Otopite maslac u tavi. Dodajte brašno i lagano ga zažutite. Dodajte mlijeko I kuhajte dok smjesa ne postane gusta. Umiješajte senf, muškatni oraščić, sol i papar. Umak ostavite sa strane. Kruh stavite u protvan, premažite ga senfom s jedne strane. Redajte šunku, žlicu umaka pa sir. Pecite oko dvije minute u pećnici, dok se sir ne rastopi. U međuvremenu, ispecite jaja na oko na maslacu a na vrh sendviča posložite jaja!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....