JEDNOSTAVNA I FINA JELA

ŠTO S OBILJEM VEPROVINE? Asterixove kobasice

 Mario Kučera
Izvanredna sezona lova na divlje svinje dupkom je napunila zamrzivače zdravim i kvalitetnim mesom. Hoćemo li ga sada češće jesti? Ovo su prijedlozi jednostavnih i finih jela od slasnog mesa mladoga vepra

500 g mesa od vepra s rebara
srednje debelo crijevo (organsko) 32 mm
3 režnja češnjaka
60 g bijele slanine
1 čajna žličica za’tara – arapske mješavine začina
50 ml bijelog vina
sol, papar
ostali začini po želji
200 ml temeljca
500 g mišancije

Mario Kučera

Meso i češnjak sameljite te začinite i promiješate – smjesa neka odstoji oko 60 minuta. Crijevo namočite u slanoj vodi oko 60 minuta. Crijevo navucite na nastavak za punjenje kobasica te krenite s nadijevanjem pazeći na debljinu (ne smije biti pretvrdo nabijeno) i da ne ostane zraka. Kobasicu, kad dosegne veličinu od desetak centimetara, podvežite ili preokrenite od crijeva kako biste počeli puniti sljedeću. Mišanciju operite i očistite te stavite kuhati u temeljac zajedno s kobasicama. Kuhajte oko 15 minuta te poslužite s malo juhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 03:13