500 g mesa od vepra – plećka, vrat
100 g bijele slanine
60 g luka
2 režnja češnjaka
sol, papar
1 krumpir
200 g šalše
Očistite luk, češnjak te narežite na srednje komade, potom meso i slaninu izrežite na manje komade te sve sameljite (“šajba broj 5” – jedan - put). Rukama promiješajte smjesu da se raspodjele sastojci te začinite solju i paprom. Ostavite da odstoji najmanje 30 minuta. Formirajte pljeskavice te ispecite na tavi u koju ste prethodno stavili mast ili maslinovo ulje. Kao prilog poslužite krumpir pečen u kori – pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva u pećnici, s time da ga prije pečenja izbušite i zamotate u alu - minijsku foliju. Dodatno možete poslužiti i pikantniju šalšu odnosno sataraš.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....