JEDNOSTAVNA I FINA JELA

ŠTO S OBILJEM VEPROVINE? Pljeskavice

 Mario Kučera
Izvanredna sezona lova na divlje svinje dupkom je napunila zamrzivače zdravim i kvalitetnim mesom. Hoćemo li ga sada češće jesti? Ovo su prijedlozi jednostavnih i finih jela od slasnog mesa mladoga vepra

500 g mesa od vepra – plećka, vrat
100 g bijele slanine
60 g luka
2 režnja češnjaka
sol, papar
1 krumpir
200 g šalše

Mario Kučera

Očistite luk, češnjak te narežite na srednje komade, potom meso i slaninu izrežite na manje komade te sve sameljite (“šajba broj 5” – jedan - put). Rukama promiješajte smjesu da se raspodjele sastojci te začinite solju i paprom. Ostavite da odstoji najmanje 30 minuta. Formirajte pljeskavice te ispecite na tavi u koju ste prethodno stavili mast ili maslinovo ulje. Kao prilog poslužite krumpir pečen u kori – pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva u pećnici, s time da ga prije pečenja izbušite i zamotate u alu - minijsku foliju. Dodatno možete poslužiti i pikantniju šalšu odnosno sataraš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 20:04