400 g svinjskog lungića
2 ljubičasta luka
2 režnja češnjaka
2 veća lovorova lista
1 puna šaka suhih šljiva ili smokava
4 žlice reduciranog aceta
5-6 žlica Worcester umaka
1 žlica kukuruznog škroba
sol i papar + punjena tjestenina ili njoki
Lungić narežite na što tanje šnite, luk na polumjesece, a suho voće na trakice. U masnoći po želji u širokoj tavi zapecite meso začinjeno solju i paprom. Kada je poprimilo boju, dodajte luk, kratko još zapecite, pa protisnite češnjak, ubacite lovorov list i suho voće, zatim prelijte s vodom da prekrije sastojke mrvicu iznad vrha, dodajte aceto i Worcester i prokuhavajte umak oko pola sata. Pet minuta prije kraja dodajte škrob koji ste razmutili prije u malo hladne vode. Poslužite jelo s punjenom tjesteninom po želji ili s njokima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....