Za temeljac:
500 g govedine s kosti
3 cikle
2 srednje mrkve
2 glavice srednje veličine luka
3 žlice ulja
1 čajna žlica limunske kiseline ili ½ limuna, malo stolnog octa
2 jušne žlice paste od rajčice
Za boršč:
300 g svježeg ili kiselog kupusa
4 srednja krumpira
sol po ukusu
2 lista lovora
začinsko zelje po želji
1 režanj češnjaka po želji
prstohvat mljevenog crnog papra po želji
Priprema:
Povrće za prženje najprije naribajte. Kad je temeljac kuhan, iz njega izvadite meso. U temeljac stavite nasjeckani kupus. Nakon 5 - 10 minuta dodajte na kocke narezan krumpir. Meso odvojite od kosti i narežite, vratite u juhu. Dodajte ribano povrće koje ste najprije pržili, a zatim i ostale sastojke. Promiješajte. Poklopite lonac i kuhajte još 5 - 7 minuta. Po ukusu, u juhu dodajte mljeveni češnjak, mljeveni klinčić ili crni papar. Ostavite boršč da se kuha poklopljen još 5 - 10 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....