U Štefanju pokraj Čazme obitelj Diktić uzgaja sve moguće vrste buča, one klasične i one malo drugačije poput špageti buča, argente ili futsu. Ove bundeve ni s čim se ne tretiraju, priroda je i njima i ovoj obitelj jedini partner pa se ovim bučama kora uopće ne treba ukloniti, jestive su izvana i iznutra
Sastojci:
Tijesto: 3/4 glatkog brašna 3 dl mlake vode 1 dl ulja 2 žličice soli Nadjev: 1 kg naribane buče 0, 5 kg naribane jabuke malo cimeta po želji smeđi šećer po ukusu |
Berislava Picek / HANZA MEDIA
Priprema:
Umijesiti tijesto, premazati ga uljem da se ne stvori korica i ostaviti ga da odstoji sat do dva. Razvući tijesto na stolnjaku tako da se povlači dlanovima prema rubovima. Premazati ga uljem pomiješanim s malo mlijeka. Pomiješati sastojke za nadjev, rasporediti po tijestu, zarolati pomoću stolnjaka pa razrezati štruce i složiti ih u pleh. Štrudle premazati kiselim vrhnjem i peći na 180 - 200 Celzijevih stupnjeva oko pola sata.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?