30 g peršinova lista
80 g pancete
4-5 režnjeva češnjaka
3-4 trakice pancete
5-6 kapara
3-4 lista ukiseljenog motara
1 limun
3-4 listića ružmarina
prstohvat peperončina
pola čajne žličice domaćeg origana ili dalmatinske mješavine začina
100 g tvrđeg sira
papar
Pancetu izrežite na kockice i ostavite sa strane. Usitnite češnjak i peršin. Sve pomiješajte i tucite nožem dok ne dobijete paštetu. Panceta bi trebala biti prošarana, odnosno s više masnoće (možete kombinirati lardo s pancetom). Usitnite kapare i motar, dodajte začine, iscijedite limun i sve povežite naribanim sirom. Tavicu ugrijte i trakice pancete prepržite da budu hrskave i usitnite. Sve umiješajte s tjesteninom, a dio prepržene pancete posipajte po vrhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....