LAGANO, A ZASITNO

Sve samo ne obična! Danas radimo krumpir salatu sa špinatom i kuhanim jajima

 Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
Zasitna, a jednostvna, bez previše sastojaka, ova salata bit će odličan odabir za lijene radne dane

Trebat će vam:

4-5 većih krumpira

5-6 jaja

300 g mladog špinata

3 žlice grčkog jogurta

1 šaka svježeg peršina

1 šaka svježeg kopra

2 žlice limunova soka

4 žlice maslinova ulja

3 mlada luka

sol i papar

Priprema:

Krumpir skuhajte u kori, kratko ohladite i narežite. Ubacite ga u veću zdjelu. Dodajte sitno sjeckani mladi luk, ubacite i šaku sitno sjeckanog peršina i šaku sitno sjeckanog kopra. Mladi špinat operite i ubacite ga u zdjelu. U posebnoj posudici pomiješajte grčki jogurt, limunov sok, maslinovo ulje, sol i papar. Po želji dodatno začinite. Dobiveni umak pomiješajte s krumpirom, začinskim biljem i mladim špinatom. Na kraju dodajte tvrdo kuhana jaja i poslužite toplo ili hladno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 13:17