LOSOS I ŠPINAT

Sve što nam na prve vruće dane treba: riba koja je brzo gotova i jednostavan prilog

 Gbh007/Getty Images/istockphoto
Tražite li recept za riblje jelo priprema kojeg vam neće oduzeti previše vremena, a bit će ukusno i slasno, stanite, jer pronašli ste ga

Trebat će vam:

2-4 fileta lososa

500 g špinata

4 češnjaka

1 žlica kapara

1 limun ili limeta

maslinovo ulje

1 žličica senfa

1 žličica meda

malo čilija u prahu po želji

sol

Priprema:

Losos stavite u zdjelu i premažite mješavinom senfa, meda, maslinova ulja i čilija. Pustite da stoji sa strane. Špinat operite i očistite. Nasjeckajte ga. Isto učinite s češnjakom. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak i pola minute kasnije špinat. Pirjajte dok ne povene. Dodajte kapare i dodatno začinite soli i paprom. Pripazite da ne pretjerate sa soli. Podijelite špinat na tanjurima, a na istoj tavi ponovno zagrijte ulje i ispecite losos. Posolite ga. Poslužite losos na špinatu i dodajte krišku limuna ili limete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 17:00