Trebat će vam:
2 srednja luka
2 režnja češnjaka
3 sjemenke kardamoma
1 manji zvjezdasti anis
1 veći lovorov list
1 puna žlica kokosova ulja (ili ghee)
1 veća šalica jasmin riže
1,5 šalica punomasnog kokosova mlijeka + 1 šalica vode
sol i papar + ribani kokos i crni sezam
![Zagreb, 220719.
Zdrava jela; za djecu i odrasle s kokosom pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/9/9/14/petric_kokos1-220719.jpeg)
Priprema:
Na kokosovu ulju na laganijoj vatri pržite sitno sjeckani luk. Nakon 10 minuta dodajte protisnuti češnjak, kardamom, anis i lovorov list te pržite još 3 minute. Zatim dodajte rižu, promiješajte s kokosovim mlijekom i vodom. Posolite i popaprite, pričekajte da zavrije, potom poklopite, smanjite vatru na najmanje i kuhajte 10-12 minuta dok riža ne omekša i nema viška tekućine. Rižu zatim posipajte tostiranim kokosom i sezamom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....