ZDRAVI TANJURIĆ

SVESTRANA NAMIRNICA U SLANIM I SLATKIM JELIMA: Panna cotta od kokosa

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Njemu je mjesto pri vrhu najhranjivijih namirnica svijeta!

Trebat će vam:

550 g kokosova mlijeka 70% (iz tetrapaka)
60 g agavina sirupa
malo vanilije u prahu
5 listića želatine + sezonsko voće po želji

Zagreb, 220719.
Zdrava jela; za djecu i odrasle s kokosom pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Priprema:

U lončiću mlijeko, vaniliju i agavin sirup stavite grijati na laganu vatru. Za to vrijeme potopite želatinu u hladnoj vodi oko 5 minuta da nabubri. Kada se mlijeko zagrije (ne smije biti prevruće), u njega štapnim mikserom umutite ocijeđenu želatinu. Prebacite tekućinu u posudice i stavite hladiti najmanje 4 sata. Poslužite je s pečenim breskvama koje ohlađene promiješajte sa svježim borovnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 21:18