Trebat će vam:
150 g indijskih oraščića
50 g ribanog kokosa
115 g svježih datulja (gramaža bez koštice)
70 g kokosova maslaca
20 g kokosova ulja
prstohvat soli
Priprema:
Indijske oraščiće zapecite 5-6 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Zatim posudu izvadite, dodajte ribani kokos te pecite još 3 minute. Tijekom pečenja nekoliko puta protresite posudu kako sastojci ne bi zagorjeli. Još tople sastojke ubacite u sjeckalicu s otkoštenim svježim datuljama pa nekoliko minuta miksajte dok se ne stvore jako sitne mrvice. Dodajte maslac omekšan na sobnoj temperaturi, otopljeno kokosovo ulje i sol, pa još par minuta izradite sve sastojke u sjeckalici. U zasebnu posudu stavite veći papir za pečenje, prebacite smjesu i sve dobro utisnite. Pomognite si žlicom namočenom u vodi. Ohladite nekoliko sati, pa smjesu narežite na željene oblike. Tako pripremljene pločice držite u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....