Polako, ali sigurno koračamo kroz jesen. Sa hladnijim temperaturama moramo se malo iugrijati što će nam naročito proći za rukom ako pripremimo medenu pitu. Recept iz doba crno bijelih fotografija, fića i spačeka – ili iz doba trolejbusa..ma čak i ranije od tog….dok mu se jednako veselimo svakim pogledom, mirisom i zagrizom- i danas!
Naša Julija, inače autorica bloga Torta, pinjur, pjat pripremila je klasičnu medenu pitu, a trebat će vam:
*dimenzije kora: 31×35 cm; od smjese se rade 4 kore
- 1 jaje
- 140 g kristal šećera
- 85 g masti (ili maslaca)
- 25 ml mlijeka
- 250ml vode
- 75 g meda
- 430 g glatkog brašna
- 1 kavena žličica sode
- 10 g kakaa
- začini: cimet, klinčić, oraščić (ili žličica začina za medenjake)
Cijeli recept pročitajte OVDJE .