MALI ZAOKRET

Svi znamo da se riba i maslinovo ulje vole, ali ovih dana okušajte se u pripremi bakalara u umaku od maslaca

 Clarkandcompany/Getty Images
Riba na malo drugačiji način mogla bi se svidjeti onima koji i inače vole spoj maslaca, bijelog vina i ribe

Trebat će vam:

2 fileta bakalara ili ribe po izboru

1 žlica maslinovog ulja

6 žlica maslaca

120 ml bijelog vina

1 žlica jabučnog octa

2-3 stapke peršina

1 ljutika

sol i papar po ukusu

šaka potočarke

Priprema:

Narežite maslac na kockice i držite na hladnom. Ljutiku usitnite pa je pomiješajte s jabučnim octom i vinom u lončiću za umak i pirjajte dok se ne reducira. Dodajte kockice maslaca malo po malo i miješajte dok se potpuno ne sjedini i ne otopi. Maknite s vatre i ostavite do posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 23:00