500 g fileta tune
1 veći luk
2 mrkve
2 režnja češnjaka
1 manja paprika
1 šaka žutih grožđica
2 deci bijelog vina
2 lovorova lista
1/4 žličice mješavine aromatičnih začina (klinčić, cimet, muškatni oraščić, i sl.)
3 velike i zrele rajčice
2-3 žlice svijetlog aceta balsamica (ili domaće kvasine)
Tunu s obje strane zapecite u velikom gusenom loncu na maslinovu ulju. Izvadite ju i ostavite sa strane, a u lonac dodajte povrće koje ste prethodno očistili i narezali na veće komade. Dobro ga propirjajte na srednje jakoj vatri, a zatim ulijte vino, dodajte grožđice, lovor i začine te zrele rajčice narezane na komade. Sve zajedno kuhajte 15- ak minuta. Nakon toga dodajte filete tune, vodu da prekrije sve sastojke i kvasinu pa kuhajte dok ne ispari barem pola količine vode. Potom izvadite tunu i lovorov list te izblendajte umak. Jelo poslužite s kuhanom ili pečenom palentom i svježe sjeckanim peršinom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....