Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 1
Sastojci
- 8 odrezaka od svinjskog buta
- 8 tankih feta pancete
- 10 dag tvrdog kozjeg sira
- 15 dag mišancije
- 3 režnja češnjaka, sitno sjeckanog
- 1 jušna žlica dijonskog senfa
- 1 veća glavica luka, narezan na tanke kolutiće
- 1,5 suhog crnog vina
- 1-2 jušne žlice pekmeza od ribizla
- 2 grančice ružmarina
- 2 čajne žlice kvasine
Priprema
1. korak
Mišanciju blanširajte u vrućoj posoljenoj vodi. Kad omekša, isperite je hladnom vodom, procijedite i rukama istisnite višak tekućine. Sitno ju nasjeckajte, pomiješajte s češnjakom i senfom. Odreske posolite, premažite mješavinom mišancije, na njih položite fetu pancete te stavite narezani komadić sira, zarolajte te učvrstite čačkalicom.
2. korak
U širokoj tavi na malo ulja popržite rolane odreske sa svih strana a zatim ih odložite na tanjur po strani. Ukoliko je potrebno dodajte još malo ulja, te propirjajte luk. Kad omekša dodajte vino i miješajte kako bi se sva masnoća od pečenja mesa pomiješala, zatim umiješajte pekmez od ribizla, ružmarin i ocat. Promiješajte, u zdjelu vratite rolane odreske
te sve zajedno kuhajte na laganoj vatri još desetak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....