JEDNOSTAVAN RECEPT

Svinjetina s krumpirom i vinom može biti dobar ručak usred tjedna, ali i vikendom

 Magone/Getty Images/istockphoto
Svinjsku plećku ovog puta uparili smo s bijelim vinom, tikvicama i krumpirom, a rezultat je sočno meso kojeg se traži komad više

Trebat će vam:

800 g svinjske plećke

2 glavice luka

1 žličica mljevene crvene paprike

100 ml ulja

30 g maslaca

50 ml bijelog vina

2 mrkve

1 tikvica

600 g krumpira

sol i papar

Priprema:

Meso posolite i popaprite te stavite na namazani lim. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 170°C. Podlijte s malo vode i pecite dok meso ne bude pečeno i meko, oko sat vremena. Pred kraj pečenja dodajte malo maslaca i bijelog vina. Sve povrće očistite i narežite na štapiće. Krumpir skuhajte u slanoj vodi, zatim ga ogulite i narežite na ploškice kao za salatu. Luk sitno nasjeckajte i prepržite do zlatno žute boje. Kad je pržen, dodajte kuhani krumpir narezan na listiće i začinite solju, paprom i malo mljevene crvene paprike. Sve promiješajte. Povrće, uz dodatak začina, naglo prepržite na maslacu i podlijte temeljcem ili vodom. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 09:03