Trebat će vam:
600 g svinjetine izrezane na kockice 1 veća paprika 2 mrkve 1 peršin komadić celera 300 g mahuna 1 veća glavica luka 3 češnja češnjaka 1 žlica koncentrata rajčice ili pola šalice pasirane rajčice peršinov list sol, papar, mljevena crvena paprika |
Svinjetinu uvaljajte u brašno pa je popecite na masnoći. Izvadite meso iz posude pa propirjajte nasjeckani luk, a kada on postane staklast, dodajte na sitno nasjeckano korjenasto povrće, ulijte malo vode i ostavite da se kratko pirja. Vratite zatim meso u posudu, dodajte mljevenu papriku i koncentrat rajčice. Promiješajte pa ulijte vode ili mesnog temeljca. Kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, a petnaestak minuta prije kraja kuhanja dodajte narezane mahune. Ulijte vode ako je još potrebno te dodajte i na veće komade narezanu papriku te nasjeckani češnjak. Posolite i popaprite te na kraju dodajte i peršinov list.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....