Trebat će vam:
oko 2 kg svinjskih rebaraca
100 ml kečapa
200 ml tamnog piva
1 luk
1 žličica senfa
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica meda
1 žličica ljutog umaka po želji
3 režnja češnjaka
2 žlice ulja
5 žlica soja sosa
sol, papar po potrebi
Priprema:
U manjoj posudi pomiješajte sve sastojke osim rebarca. Kuhajte dok se svi sastojci ne povežu pa kratko ohladite umak i njime obilno premažite rebra. Manji dio ostavite za premazivanje dok se rebra peku. Pustite da tako stoje barem dva sata, najbolje preko noći, a zatim ih stavite u posudu za pečenje i prekrijte folijom. Pecite 1,5 sat na 150 stupnjeva uz povremeno premazivanje preostalim umakom, pojačajte na 200 stupnjeva i pecite još 10 minuta otklopljeno. Povremeno provjerite kako šećer ne bi izgorio. Poslužite uz prilog po želji.
PROBAJ OVO
Svinjska rebarca premazana bogatim, ljutim umakom od tamnog piva i kečapa
Napravite gusti umak od sastojaka koje zasigurno već imate u kuhinji pa njime premažite svinjska rebarca
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....