Trebat će vam:
1 kg svinjskih rebaraca (2 seta rebara izrezanih na individualna rebra) 200 g riže |
Hoisin umak:
2 žlice maslaca od kikirikija 2 dl soja sosa 1 žlica meda 2 žlice octa od riže 1 češanj česnjaka 2 žlice ulja od sezama 1 žlica Tabasco sosa 1 žlica papra |
Marinada:
120 g hoisin umaka 1 dl ruma 2 žlice meda 1 dl soja sosa 2 žlice ulja sezama 2 žlice ljutog sosa Tabasco 2 žlice đumbira u prahu 2 žlice luka u prahu 1 žlice češnjaka u prahu 1/2 male žlice jestive crvene boje 1 žlica kineske mješavine 5 začina (cimet, anis, klinčić, komorač, papar) |
Priprema:
Stavite sve sastojke u zdjelu i dobro promiješajte. Na popisu možete zamijeniti đumbir i češnjak i staviti ih svježe. Nemojte preskočiti alkohol jer je on taj koji pomaže sastojcima da uđu dublje u meso. Pomiješajte marinadu i meso i stavite ih u vreće za zamrzavanje ili metalnu zdjelu. Minimalno ostaviti 1 sat, najbolje preko noći. Odstranite višak marinade i poredajte ih na rešetku pećnice. Ispod rešetke stavite posudu s vodom koja će pomoći rebarcima da se ne osuše. Zagrijte pećnicu na 105 °C i pecite tri sata bez ventilatora. Poslužite rebarca posuta sezamovim sjemenkama i fino nasjeckanim mladim lukom uz kuhanu rižu kao prilog.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....