ŠTO KUHATI?

Svinjske kotlete na naglo ovog puta poslužite uz jednostavan, kremasti ječam s mrkvom

 Haoliang/Getty Images
Umjesto rižota, ovog puta razmislite da napravite kremasti ječam. Dodati možete i drugo povrće po želji

Trebat će vam:

300 g ječma

2 mrkve

1 luk

200 ml vina

2 žlice maslaca

povrtni temeljac

4-8 svinjskih kotleta

2 žlice senfa

5 žlica sojina umaka

5 žlica neutralnog ulja

1 žličica meda

sol i papar

Priprema:

Ječam namočite u vodu nekoliko sati prije kuhanja. U posudi pomiješajte sojin umak, senf, ulje i papar pa dobivenom mješavinom premažite svinjske kotlete. Pustite da odstoje barem pola sata. Kada je sve gotovo, na tavi najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte ječam i pirjajte još kratko. Dodajte ribanu mrkvu, pirjajte pet minuta, a zatim dodajte vino i pustite da alkohol ispari. Dodajte temeljac i pustite da se krčka. Povremeno provjerite i dodajte još temeljca ako je potrebno. Začinite solju i paprom, a dodati možete i malo čilija ili drugih začina po želji. Na kraju umiješajte maslac i maknite s vatre. Pred kraj kuhanja ječma, na drugoj tavi ispecite kotlete. Kada su gotovi, poslužite ih s ječmom i po njima pokapajte malo meda. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 10:15