Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 40 minuta
Porcija: 2-4
4 svinjska kotleta
200 g šampinjona
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žlica senfa
1 žlica meda
100 ml slatkog vrhnja
1 žličica crvene mljevene paprike
prstohvat timijana
krumpir
maslac
mlijeko
sol, papar
ulje
Na ulju najprije s obje strane zapecite meso. Maknite ga iz tave pa na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Dodajte zatim usitnjeni češnjak, a odmah potom i šampinjone koje ste nasjeckali na sitne kockice. Dok se to pirja, skuhajte krumpir u posoljenoj vodi. Kada su gljive omekšale, dodajte senf, timijan, sol, papar, mljevenu papriku i prelijte sve slatkim vrhnjem. Vratite meso i pirjajte 10-ak minuta. Za to vrijeme skuhani krumpir pomiješajte s mlijekom i maslacem, začinite soli i paprom i poslužite uz meso i umak.