proljeće na tanjuru

Svježe jagode ubacite u bogatu salatu od špinata, avokada, feta sira i badema

voće slanim jelima daje posebnu dimenziju okusa, a vrijedi se poigrati i s raznim preljevima

Proljeće je savršeno vrijeme za kombiniranje povrća i voća u bogatim i zabavnim salatama kojima ćete razmaziti svoja osjetila. Salata poput ove od špinata i jagoda, pojačana bademima, avokadom i feta sirom će vas lijepo zasititi, bez da osjećate težinu u želucu radi koje će vam se početi spavati pa je idealna za ručak u uredu!

Salata od špinata i jagoda

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: - • Porcija: 4

Trebat će vam:
180 g mladog špinata
400 g jagoda
1 avokado
20 g feta sira
45 g badema
pola crvenog luka
80 ml maslinova ulja
3 žlice crvenog vinskog octa
2 žlice meda
1 žlica maka
1 žličica senfa Dijon
sol i papar

Napravite preljev tako da maslinovo ulje, vinski ocat, med, mak i senf ubacite u staklenku, zatvorite i staklenku tresete sve dok se sastojci ne emulgiraju. Probajte i po potrebi začinite prstohvatom soli i papra. U velikoj zdjeli pomiješajte špinat, na četvrtine narezane jagode, usitnjeni crveni luk, na kockice narezan avokado, razmrvljenu fetu i narezane tostirane bademe. Ravnomjerno pokapajte preljevom, a zatim lagano miješajte dok se sastojci ne sjedine.

image
Lisegagne/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 21:52