Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 60 dag tagliatella
- 40 dag bifteka
- 1 mladi luk
- 2 čajne žličice sezama
- 1 jušna žlica meda
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- 5 dag maslaca
- 5 dag parmezana Grana padano
- 3 dcl crnog vina
- 2 dcl mesnog ili povrtnog temeljca
- 1 dcl Demi glace
Priprema
1. korak
Mladi luk narezati na kolutice, biftek na trakice te popržiti na maslinovom ulju. Kada je biftek napola gotov dodati med i sezam.
2. korak
Nakon minutu dvije zaliti sve crnim vinom i kuhati dok alkohol ne ispari, podliti temeljcem i umiješati unaprijed pripremljeni demo glace. Posoliti i popapriti po želji.
3. korak
Nakon 5-10 minuta kuhanja, kad se umak reducirao dodati “al dente” kuhane tagliatelle. Pred kraj umiješati parmezan Grana padano i maslac da se povežu svi sastojci.
Servirati sa prženim sezamom.
Restaurant Cuvée, chefovi kuhinje Ivan Ćosić i Tomislav Kralj