RECEPT ANDREE RUISIJA

TALIJANSKI CHEF OTKRIO NAM JE SVOJ RECEPT: Evo kako napraviti sicilijanske cannole!

 Barbara Tomečak
 

Sastojci (15-20 cannola)

Za tijesto:

500 g glatkog brašna
50 g masti
50 g šećera
prstohvat cimeta
prstohvat kakao praha
150 ml Marsala (vrsta vina, uzmite suhu)
1 jaje

Za nadjev:

1000 g ricotta sira
300 g šećera
250 g pistacija
250 g kandirane naranče
200 g chocolate chipa (komadića čokolade)
šećer u prahu za posluživanje

Prvo pripremite nadjev i to tako da pomiješate ricottu i šećer i pustite da odstoji dva sata, a zatim umiješajte i pistacije, kandiranu naranču te pistacije. Nešto kandirane naranče i pistacija ostavite i za posluživanje

Mikserom dobro izradite tijesto od svih navedenih sastojaka i pustite ga da odmori nakon čega ga vrlo tanko razvaljajte i izrežite u veće krugove (promjer manje zdjelice). Budući da cannoli imaju finalno valjkasti oblik potrebno je tijesto "namotati" na predmet koji možete pržiti. U videu u nastavku možete detaljnije vidjeti sam postupak prženja, a temperatura ulja vam mora biti oko 160°C.

Kad je tijesto prženo ispunite ga pretodno pripremljenom kremom i poslužite posipano šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 06:58