Trebat će vam:
glavica češnjaka izrezana na listiće
slani inćuni
peperončino
linguini
maslinovo ulje
malo pekorina
sol, papar
nasjeckani list peršina
Priprema:
U kipućoj slanoj vodi kuhati paštu (oko 150 g). U međuvremenu zagrijati dio maslinova ulja te dodati 4-5 inćuna, glavicu češnjaka narezanu na listiće i 1-2 peperončina nasjeckana na sitno. Pirjati pazeći da ne požmari (izgori) jer će biti gorko. Pirjati dok se inćuni ne raspadnu. Maknuti s vatre. Kad je pašta al dente, prikladnom vadilicom staviti linguine direktno u šugo i sve dobro protresti i promiješati. Probati, uskladiti okuse, posuti pekorinom i poslužiti uz još malo maslinova ulja. Po želji, možemo posuti peršinom. Količine u receptu su za otprilike jednu gladnu osobu.
* Malo vode u kojoj se kuha pašta može se dodavati za vrijeme pirjanja luka kako ne bi zagorio.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....