VOLIMO JAGODE

Tart s jagodama i mascarpone kremom

 Getty Images/iStockphoto
Jagode na slatko!

Za tijesto:

150 g glatkog brašna
150 g oštrog brašna
125 g šećera u prahu
200 g maslaca
2 žutanjka
malo ribane korice od limuna
1-2 grančice metvice

Za kremu:

400 g mascarpone sira
100 g šećera u prahu
žlica ekstrakta vanilije
400 ml slatkog vrhnja

Tart with strawberries and whipped cream decorated with mint leaves. Top view
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Pomiješajte brašna, dodajte šećer u prahu, hladan maslac narezan na listiće, žutanjke i limunove korice. Brzo zamijesite tijesto, omotajte ga u plastičnu foliju pa stavite u hladnjak na sat vremena. Razvaljajte i tijestom obložite namašteni kalup. Probodite ga vilicom i stavite u frizer da se zamrzne. Zagrijte pećnicu na 180 ᵒC i zamrznuto tijesto pecite dvadesetak minuta, odnosno dok ne dobije zlaćanu boju. Pustite da se ohladi. Pomiješajte sir, šećer i ekstrakt vanilije. Od hladnog slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag, pa ga lagano umiješajte u sir. Stavite u hladnjak. Kremu stavite na ohlađeno tijesto, a po njoj poslažite jagode i ukrasite listićima metvice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 23:09