TKO NE VOLI VANILIJU?

TART S KREMOM OD VANILIJE I BOBIČASTIM VOĆEM: Za one kojima su vanilija i bobičasto voće uvijek prvi izbor!

Za sve one kojima su vanilija i bobice prvi izbor!

Trebati će vam:

Za prhko tijesto:

100 g šećera
200 g maslaca
300 g brašna

Za kremu od vanilije:

4 žumanjka
2 jaja
100 g šećera
500 ml mlijeka
mahuna vanilije
200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Za tijesti sve sastojke pripremite i izvažite. Maslac treba biti što hladniji kako se ne bi rastopio. Narežite ga na listiće da vam ga bude lakše utrljati u brašno. Prosijte brašno na sredinu plohe, pa dodajte sve sastojke. Sve sastojke zamijesite i to tako da ih prvo trljate da se maslac upije u brašno. Nemojte mijesiti predugo jer tada tijesto postane žilavo. Oblikujte ga u loptu. Tako dobivenu loptu, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Nakon hlađenja razvaljajte tijesto i njime obložite kalup za tart. Za kremu izmiksajte žumanjke sa šećerom i jajima. Mlijeko stavite da zavrije te mu postepeno dodajte smjesu od žumanjaka i šećera. Ulijte prvo malo vrućeg mlijeka u smjesu kako bi se istemperirala. Dodajte sjemenke vanilije. Miješajte dok se ne zgusne. Slatko vrhnje razmutite s mikserom i dodajte u ohlađenu kremu od vanilije. Kremu stavite na pečeno tijsto. Bobičasto voće poredajte po vrhu tarta i pospite ga sa šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 22:28