Trebati će vam:
Za prhko tijesto:
100 g šećera 200 g maslaca 300 g brašna |
Za kremu od vanilije:
4 žumanjka 2 jaja 100 g šećera 500 ml mlijeka mahuna vanilije 200 ml slatkog vrhnja |
Priprema:
Za tijesti sve sastojke pripremite i izvažite. Maslac treba biti što hladniji kako se ne bi rastopio. Narežite ga na listiće da vam ga bude lakše utrljati u brašno. Prosijte brašno na sredinu plohe, pa dodajte sve sastojke. Sve sastojke zamijesite i to tako da ih prvo trljate da se maslac upije u brašno. Nemojte mijesiti predugo jer tada tijesto postane žilavo. Oblikujte ga u loptu. Tako dobivenu loptu, zamotajte u foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Nakon hlađenja razvaljajte tijesto i njime obložite kalup za tart. Za kremu izmiksajte žumanjke sa šećerom i jajima. Mlijeko stavite da zavrije te mu postepeno dodajte smjesu od žumanjaka i šećera. Ulijte prvo malo vrućeg mlijeka u smjesu kako bi se istemperirala. Dodajte sjemenke vanilije. Miješajte dok se ne zgusne. Slatko vrhnje razmutite s mikserom i dodajte u ohlađenu kremu od vanilije. Kremu stavite na pečeno tijsto. Bobičasto voće poredajte po vrhu tarta i pospite ga sa šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....