Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 vezica šparoga
- 1 paket lisnatog tijesta
- 1 jaje
- 1 šalica ricotta sira
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 šnite pršuta
- 1/3 šalice naribanog parmezana
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- malo brašna
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Odrežite dno stapki šparoga, otkinite i vrhove. Ostatak stapki uz pomoć guljača nagulite na trakice. U tavi zavrijte dvije šalice vode. Blanširajte kratko vrhove šparoga pa ih ubacite u ledeno hladnu vodu.
2. korak
Razvaljajte lisnato na pobrašnjenoj površini, na 25 puta 25 cm. Nježno zasijecite tijesto na jedan centimetar od ruba. Prebacite ga u protvan obložen masnim papirom. Stavite u zamrzivač na 15 minuta. Jajem namažite rubove tijesta. Ubacite u pećnicu na deset minuta. Pomiješajte “oguljotine” šparoga i vrhove, posolite i popaprite.
3. korak
Izvadite tijesto iz pećnice i po sredini razmažite ricottu, a zatim stavite šparoge. Vratite u pećnicu na još osam minuta. Izvadite iz pećnice i po vrhu rasporedite parmezan i pršut. Vratite opet u pećnicu dok se sir ne rastopi, oko četiri minute.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....