Tart sa šparogama

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 vezica šparoga
  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 1 šalica ricotta sira
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 šnite pršuta
  • 1/3 šalice naribanog parmezana
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • malo brašna

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Odrežite dno stapki šparoga, otkinite i vrhove. Ostatak stapki uz pomoć guljača nagulite na trakice. U tavi za­vrij­te dvije šalice vode. Blanširajte kratko vrhove šparoga pa ih ubacite u ledeno hladnu vodu.

2. korak

Razvaljajte lisnato na pobrašnjenoj površini, na 25 puta 25 cm. Nježno zasijecite tijesto na jedan centimetar od ruba. Prebacite ga u protvan oblo­žen masnim papirom. Stavite u zamrzivač na 15 minuta. Jajem namažite rubove tijesta. Ubacite u pećnicu na deset minuta. Pomiješajte “oguljoti­ne” šparoga i vrhove, posolite i popaprite.

3. korak

Izvadite tijesto iz pećnice i po sredini razmažite ricottu, a zatim stavite šparoge. Vratite u pećnicu na još osam minuta. Izvadite iz pećnice i po vrhu rasporedite parmezan i pršut. Vratite opet u pećnicu dok se sir ne rastopi, oko četiri minute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 22:29